Vuokra-asunnon irtisanominen

Voit irtisanoa vuokra-asunnon sähköisellä irtisanomisilmoituksella pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautuen. Voit myös tulostaa irtisanomislomakkeen tästä ja jättää sen täytettynä Vuokrakotien toimiston postilaatikkoon, postittaa osoitteeseen Souranderintie 26, 37100 Nokia tai skannata asiakaspalvelu@nokianvuokrakodit.fi.

Voit irtisanoa vuokrasopimuksesi päättymään kuun puoleen väliin tai kuun loppuun.

Esimerkiksi, jos irtisanot vuokrasopimuksesi 15.päivä tai aiemmin, vuokrasopimuksesi päättyy seuraavan kuun 15.päivä (toki halutessasi myöhemmin)

Jos irtisanot sopimuksesi 15.päivän jälkeen, kuun viimeiseen päivään mennessä, vuokrasopimuksesi päättyy seuraavan kuun viimeisenä päivänä.

Mikäli vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä, on molempien allekirjoitettava irtisanomisilmoitus. Mikäli asunnon irtisanoo vain toinen osapuoli, on myös asuntoon jäävän allekirjoitettava irtisanomisilmoitus ja siten vahvistettava, että vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy jäävän osapuolen nimiin. Lisätietokenttään on vahvistettava, että toinen osapuoli on jäämässä asuntoon ja toinen osapuoli muuttaa pois.

Vuokrakodit vahvistaa aina irtisanomisen. Kun asiakaspalvelu on vastaanottanut ja käsitellyt irtisanomisilmoituksen, tulee siitä aina kirjallinen sähköpostivahvistus. Vahvistuksen jälkeen irtisanojalle lähetetään myös muutto-ohjeet. Voit aina kysyä lisätietoja asiakaspalvelu@nokianvuokrakodit.fi tai p. 050 395 6242

Muuttosiivous 

Poismuuttava asukas tekee asunnon muuttosiivouksen aina ennen avainten luovuttamista. Mikäli muuttosiivousta ei ole tehty tai se on puutteellinen, huoneistoon tilataan erillinen siivous, joka peritään vakuusmaksusta tai laskutetaan erikseen. Asumisesta ja huoneiston iästä johtuva normaali kuluminen otetaan huomioon huoneistoa tarkistaessa.

Astianpesukone

Astianpesukoneen irrotus tulee tilata SOL Kiinteistöpalveluilta. Se on asukkaalle veloitukseton. Putkimies huolehtii astianpesukoneen irrotuksesta ja viemäriputkien asianmukaisesta tulppaamisesta. Tilaa irroitus viisi arkipäivää ennen toivottua ajankohtaa SOL Kiinteistöpalvelut Oy 020 5700 200 tai asiakaspalvelu@sol.fi. Mikäli asunnossasi oli astianpesukoneen paikalla kaappi, huolehdi tämä takaisin paikalleen. 

Muuttopäivä ja avainten luovutus 

Kaikki asunnon avaimet, autopaikkojen avaimet ja mahdolliset lisäavaimet tulee palauttaa Vuokrakotien toimistolle vuokrasopimuksen päättyessä. Muuttopäivä on sovittu AHVL:sta poikkeavalla tavalla. Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä, jolloin asunto on luovutettava tyhjennettynä ja siivottuna Vuokrakotien käyttöön.
Puuttuvista avaimista seuraa lukon sarjoitus ja kustannukset veloitetaan poismuuttavalta. 

Vakuusmaksun palauttaminen 

Vuokranantaja kattaa vakuudella mahdolliset maksamattomat vuokrat sekä mahdolliset korjauskustannukset, jos asuntoa ei ole hoidettu huolellisesti. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja voi myös pidättää vakuusmaksusta siivouskuluja vastaavan summan, jos asuntoa ei ole siivottu riittävän perusteellisesti. Mikäli huoneiston tarkastuksessa ei havaita vikoja tai puutteita, kaikki avaimet on palautettu ja vuokrat sekä muut maksut on hoidettu, palautamme vakuusmaksun mahdollisimman pian, viimeistään kuukauden kuluttuessa lopputarkastuksen jälkeen.

Asukaslaskutushinnasto

Asumiseen kuuluu normaali asunnon kuluminen. Joskus kuitenkin huolimattomuus tai vahinko voi aiheuttaa ylimääräisen korjaustarpeen. Näissä tilanteissa Vuokrakodit soveltaa asukaslaskutushinnastoa.

Tiedostot