Asunnon irtisanominen

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus päättyy irtisanomisen perusteella irtisanomisajan kuluttua. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on tehty. Mikäli teet irtisanomisen tänään, sopimus päättyy ensi kuun viimeisenä päivänä. 

Irtisanominen tulee tehdä aina kirjallisesti. Voit tulostaa irtisanomislomakkeen tästä ja jättää sen täytettynä Vuokrakotien toimiston postilaatikkoon tai postittaa osoitteeseen Souranderintie 26, 37100 Nokia tai tuoda toimiston aukioloaikoina asiakaspalveluun. Voit myös pyytää asiakaspalvelua lähettämään sinulle irtisanomisen sähköisesti allekirjoitettavaksi.

Muuttosiivous 

Poismuuttava asukas tekee asunnon muuttosiivouksen aina ennen avainten luovuttamista. Mikäli muuttosiivousta ei ole tehty tai se on puutteellinen, huoneistoon tilataan erillinen siivous, joka peritään vakuusmaksusta tai laskutetaan erikseen. Asumisesta ja huoneiston iästä johtuva normaali kuluminen otetaan huomioon huoneistoa tarkistaessa. Tulosta muuttajan muistilista tästä.

Astianpesukone

Astianpesukoneen irrotus tulee tilata SOL Kiinteistöpalveluilta. Se on asukkaalle veloitukseton. Putkimies huolehtii astianpesukoneen irrotuksesta ja viemäriputkien asianmukaisesta tulppaamisesta. Tilaa irroitus viisi arkipäivää ennen toivottua ajankohtaa SOL Kiinteistöpalvelut 020 5700 200 tai asiakaspalvelu@sol.fi. Mikäli asunnossasi oli astianpesukoneen paikalla kaappi, huolehdi tämä takaisin paikalleen. 

Muuttopäivä ja avainten luovutus 

Kaikki asunnon avaimet, autopaikkojen avaimet ja mahdolliset lisäavaimet tulee palauttaa Vuokrakotien toimistolle vuokrasopimuksen päättyessä. Muuttopäivä on sovittu AHVL:sta poikkeavalla tavalla. Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä, jolloin asunto on luovutettava tyhjennettynä ja siivottuna Vuokrakotien käyttöön.
Puuttuvista avaimista seuraa lukon sarjoitus ja kustannukset veloitetaan poismuuttavalta. 

Vakuusmaksun palauttaminen 

Vuokranantaja kattaa vakuudella mahdolliset maksamattomat vuokrat sekä mahdolliset korjauskustannukset, jos asuntoa ei ole hoidettu huolellisesti. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja voi myös pidättää vakuusmaksusta siivouskuluja vastaavan summan, jos asuntoa ei ole siivottu riittävän perusteellisesti. Mikäli huoneiston tarkastuksessa ei havaita vikoja tai puutteita, kaikki avaimet on palautettu ja vuokrat sekä muut maksut on hoidettu, palautamme vakuusmaksun mahdollisimman pian, viimeistään kuukauden kuluttuessa lopputarkastuksen jälkeen.

Tiedostot