Avaimet ja muuttajan muistilista

Avaimet

Avaimet noudetaan asiakaspalvelustamme vuokrasuhteen alkamispäivänä. Avainten noutoaika sovitaan aina erikseen asiakaspalvelumme kanssa. Avaimia voi noutaa ainoastaan arkipäivinä.

Sisäänmuuttotarkastus

Avaimien luovutuksen yhteydessä asukkaalle annetaan muuttotarkastuslomake. Lomake tulee palauttaa kahden viikon sisällä muutosta sähköpostilla asiakaspalvelu@nokianvuokrakodit.fi tai Vuokrakotien toimiston postilaatikkoon. Tarkastuslomakkeen täyttäminen on tärkeää. Sen avulla tarkastetaan uuden asunnon kunto heti sisään muuttaessa. Asunnon kuntoon liittyvät huomautuksen ja havainnot, joista et halua olla vastuussa, on kirjattava ylös. Mikäli huomaat asunnossasi jotain pikaista korjausta vaativaa, esimerkiksi vesikalusteisiin liittyvää, ota suoraan yhteys Vuokrakotien toimistolle asiakaspalveluun 03 5652 2900 tai mikäli asut talossa, jonka huollosta vastaa SOL Kiinteistöpalveluun p. 020 5700 200.

Sähkösopimus, muuttoilmoitukset

Muistathan tehdä sähkösopimuksen. Sähkönmyyntisopimuksen voi tehdä haluamansa yhtiön kanssa. Sähkösopimuksen voi kilpailuttaa esimerkiksi osoitteessa www.sahkonhinta.fi, joka on Energiamarkkinaviraston ylläpitämä palvelu. Sähkönsiirrosta maksetaan aina paikalliselle verkkoyhtiöille, muilta osin voit itse valita sähkön myyjäyhtiön. 

Muistathan tehdä muuttoilmoituksen myös Postiin ja Maistraattiin. Muuttoilmoituksen huollolle voit tehdä alla olevan linkin kautta. Valitse kohde listasta ja asuntosi numero.

Astianpesukoneasennus

Mikäli hankit asuntoosi astianpesukoneen, huomioithan, että asennuksen ja irtikytkennän tekee aina valtuutettu putkimies. Tarjoamme asukkaillemme tämän palvelun veloituksetta. Ota suoraan yhteyttä sopiaksesi asennuksesta SOL Kiinteistöpalvelut Oy p. 020 5700 200 tai asiakaspalvelu@sol.fi 5 arkipäivää ennen sovittua ajankohtaa ja sovi aika asennukselle.

Internetyhteys

Kaikissa kohteissamme on asukkaiden käytössä Elisan laajakaista. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan 10Mb:n nopeudella tai halutessasi voit omakustanteisesti nostaa lisänopeutta palveluntarjoajan kautta. Tämän lisäksi tarvitset modeemin. Laajakaistayhteyden siirto palveluntarjoajan kanssa kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon.

Elisan asiakaspalvelu 010 190 240 (pvm/mpm), ma-pe 8-18 tai saunalahti.fi ja elisa.fi

Laajakaistan tilaus:

  • saunalahti.fi/laajakaista (täytä osoitekentät ja valitse Saunalahti Taloyhtiölaajakaista 10 megaa 0-hintaisena tai haluamallasi lisänopeudella)

Kotivakuutus

Nokian Vuokrakodit on ottanut vuokralaisilleen laajan kotivakuutuksen LähiTapiolasta. Vakuutus kattaa asunnossa olevaa koti-irtaimistoa. Irtaimiston lisäksi vakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus, joka kattaa asukkaan huolimattomuudella tai varomattomuudella toiselle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vahingon aiheuttaja on Suomen voimassa lain mukaan korvausvastuussa. Irtaimisto – ja vastuuvakuutuksissa ovat vakuutettuina vuokralaisen lisäksi hänen kanssaan samassa asunnossa asuvat henkilöt, ellei heillä ole omaa vakuutusta. Vahingon sattuessa täytä vahinkoilmoitus verkossa osoitteessa lähitapiola.fi/pirkanmaa tai soita LähiTapiolan korvauspalveluun p. 03 3391 1200. Muistathan ilmoittaa olevasti Vuokrakotien asukas. Lisätietoja vakuutuksesta oheisista linkeistä.

Howden Finland AsumisPlus

Kiinteistöillämme on voimassa oleva Howden Finlandin AsumisPlus-asiakaseturyhmään kuuluva laaja ryhmätapaturmavakuutus. Vakuutuksesta korvataan asukkaille aiheutuneita tapaturman hoitokuluja, kadonneen avaimen aiheuttamia kustannuksia sekä äkillisen vahingon johdosta aiheutuvaa asumisen keskeytyksiä. Lisätietoja asiakaspalvelu@nokianvuokrakodit

Autopaikka

Melkein jokaiselle huoneistolle on mahdollisuus vuokrata ainakin yksi autopaikka. Autopaikan käyttökorvaus 10 € maksetaan vuokran yhteydessä samalla laskulla. Autopaikkoja vuokrataan vain säännöllisesti käytössä olevan rekisteröidyn auton tai moottoripyörän säilytykseen.

Saunavuoro

Saunavuoron voit varata Vuokrakotien toimistosta. Saunavuoron hinta on 10 € kuukaudessa ja se veloitetaan vuokranmaksun yhteydessä. 

Muistathan siis

  • Sähkösopimus
  • Muuttoilmoitus Postiin ja Maistraattiin
  • Muuttotarkastuslomakkeen täyttäminen ja palauttaminen
  • Astianpesukoneen kytkennän tilaus SOL Kiinteistöpalvelut Oy
  • Laajakaistayhteyden kytkentä Saunalahti/laajakaista