Julkaistu

Vuokra-asunnon irtisanominen ja vuokrasopimuksen päättymisen ajankohta

Muuttaminen on aina iso elämänmuutos. Vuokra-asuntomarkkinoilla yleinen käytäntö on, että vuokrasopimus päättyy kuukauden viimeinen päivä.  Asiakaspalvelumme monipuolistamiseksi jatkossa sinulla on mahdollisuus irtisanoa asunnon vuokrasopimus päättymään myös kuukauden 15. päivä.

Jatkossa siis voit irtisanoa vuokrasopimuksesi päättymään kuun puoleen väliin tai kuun loppuun.

Esimerkiksi, jos irtisanot vuokrasopimuksen 15.päivä tai aiemmin, vuokrasopimuksesi päättyy seuraavan kuun 15.päivä (toki halutessasi myöhemmin)

Jos irtisanot sopimuksesi kuukauden 15. päivän jälkeen kuun viimeiseen päivään mennessä, vuokrasopimuksesi päättyy seuraavan kuun viimeisenä päivänä.

Irtisanominen tulee tehdä aina kirjallisesti. Voit tulostaa nettisivuiltamme (kohdasta asukkaalle-lomakkeet) irtisanomisilmoituksen ja toimittaa sen allekirjoitettuna vuokrakotien asiakaspalveluun tai sähköpostiin asiakaspalvelu@nokianvuokrakodit.fi. Voit myös pyytää asiakaspalvelusta p. 050 395 6242, irtisanomisilmoituksen sähköisesti allekirjoitettavaksi.

Mikäli vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä, on molempien allekirjoitettava irtisanomisilmoitus. Mikäli asunnon irtisanoo vain toinen osapuoli, on myös asuntoon jäävän allekirjoitettava irtisanomisilmoitus ja siten vahvistettava, että vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy jäävän osapuolen nimiin. Lisätietokenttään on vahvistettava, että toinen osapuoli on jäämässä asuntoon ja toinen osapuoli muuttaa pois.

Vuokrakodit vahvistaa aina irtisanomisen. Kun asiakaspalvelu on vastaanottanut ja käsitellyt irtisanomisilmoituksen, tulee siitä aina kirjallinen sähköpostivahvistus. Vahvistuksen jälkeen irtisanojalle lähetetään myös muutto-ohjeet. Voit aina kysyä lisätietoja asiakaspalvelu@nokianvuokrakodit.fi tai p. 050 3956 242