Julkaistu

Isännöitsijän tietoisku

Turvallisuutta ja viihtyisyyttä lisäävät siistit parvekkeet ja asuntopihat. Kesän tullen alkaa katsella vuokrakodin parveketta ja pihaa silmäillen, että mitäs silmäniloa sinne laittaisi. Saamme jonkin verran kysymyksiä siitä mitä vuokra-asunnon pihaan ja parvekkelle saa laittaa. Asuntoon kuuluvaa terassipihaa tai pihaa ja parveketta voi kohentaa mieleisekseen, kun muistaa seuraavat asiat.

Asukkaan velvollisuus on huolehtia vuokraamansa asunnon sekä siihen liittyvän parvekkeen, pihan tai terassin huolellisesta hoidosta. Parvekkeella vuokralaisen on huolehdittava irtoroskien, lumen ja veden poistamisesta sekä mahdollisten lasitusten säännöllisestä pesusta. Asuntopihan huolelliseen hoitoon kuuluvat muun muassa nurmikonleikkaus ja pihaa rajaavien pensaiden alustojen rikkakasvien poistaminen. Vuokralaisella ei ole oikeutta tehdä muutos- tai korjaustöitä vuokratussa huoneistossa ilman vuokranantajan lupaa. Tämä koskee myös vuokratun huoneiston käytössä olevaa piha-aluetta, terassia ja parveketta. Muutostöitä ovat muun muassa erilaiset aitarakennelmat, terassit, puiden istutus ja kaato sekä muut kiinteistön rakenteisiin tehtävät asennukset ja muutokset. 

Kiinteistön yleisilmeen säilyttämiseksi etupihan istutukset on tarkoitus pitää yhtenäisinä. Viihtyvyyttä omalle pihalle tai terassille saa erilaisilla kukkaistutuksilla, ruukkuistutuksilla, istutuslaatikoilla sekä niin sanotulla ryytimaalla. Muista, että istutuksia ei kuitenkaan saa sijoittaa rakennuksen ulkoseinän viereen tai oman piha-alueen, parvekkeen tai terassin ulkopuolelle ja että poismuuton yhteydessä pihan yleisilmeen tulee olla siisti.