Rakennus, jossa asutte on paitsi teidän myös naapurienne koti. Tämän vuoksi jokaisen velvollisuutena on kunnioittaa naapuriensa oikeuksia. Noudattamalla näitä järjestyssääntöjä ja hyvää naapurisopua luotte ympäristöönne tyytyväisyyttä ja viihtyvyyttä.

 1. Asukkaiden rauhaa häiritsevä toiminta asunnoissa on kielletty, erityisesti kielto koskee klo 22 – 07 välistä aikaa. Liian kova melu päivälläkin voi häiritä naapureitasi. Naapureiden suostumuksella voidaan kuitenkin sallia järjestettäväksi perhejuhlia ym. tilaisuuksia, jotka kestävät myöhempäänkin kuin klo 22:een.
 2. Kylpeminen ja suihkussa käynti samoin kuin runsas veden laskeminen on sallittu vain 06 – 23 välisenä aikana. WC- pöntön huuhtelua tulisi välttää klo 23-06 välisenä aikana.
 3. Talon yhteisissä tiloissa on avotulen teko, paloluukkujen avaaminen, ikkunoiden ja ovien auki jättäminen on edesvastuun uhalla kielletty. Yhteisiä tiloja ei saa käyttää varastona. Moottoripyörien ja mopojen säilyttäminen pyöräsuojassa on kielletty. Oleskelu talojen porraskäytävissä ja muissa yhteisissä tiloissa on ehdottomasti kielletty, lukuun ottamatta valvottua kerhotoimintaa kerhotiloissa.
 4. Autojen, moottoripyörien ja mopojen ajoa talojen pihoissa vältettävä. Ko. ajoneuvot tulee pysäköidä niille osoitettuun paikkaan. Hälytysajoneuvoille on aina jätettävä kulkutilaa.
 5. Rakenteiden tärvelemisestä, ikkunoiden särkemisestä, seinien raapimisesta ym. vahingon tuottamisesta vaaditaan syylliseltä täysi korvaus. Asunnot on pyrittävä pitämään siistinä jokaisen oman edun vuoksi.
 6. Portaiden ja porrashuoneiden siisteys vaatii
  että huoneistoja ei tuuleteta portaisiin vaan sinne johtavat ovet pidetään suljettuina
  että vaatteita ei harjata eikä pölytetä portaissa
  että kotieläimiä ei päästetä portaisiin ilman ohjausta
  että käytävissä ja portaissa ei säilytetä polkupyöriä, urheiluvälineitä yms. tavaraa
  että portaissa liikutaan meluttomasti sekä ovet suljetaan mahdollisemman äänettömästi
 7. Ulkoalueiden siisteys vaatii
  että nurmikoita tai istutuksia ei vahingoiteta
  että jätteet viedään tarkoin niille määrättyihin paikkoihin
  että pihassa ei säilytetä tarpeettomasti kulkuvälineitä ja muita tarvikkeita
 8. Mattoja saa tomuttaa ainoastaan tomutusta varten varatuissa telineissä arkisin klo 7-20. Vuodevaatteiden pölyttäminen on sallittu myös porrasparvekkeilla. Asuntojen parvekkeilta pölyttäminen on ankarasti kielletty.
 9. Parvekkeilla on kaikenlaisen ruuan valmistaminen kielletty, esimerkiksi grillaaminen hiiligrillillä. Sähkögrillillä grillaaminen on sallittu.
 10. Tupakointi on talojen yleisissä tiloissa kielletty.
 11. Ulko-ovet pidetään lukittuina väh. klo 20-06 välisenä aikana. Käytäntö vaihtelee hieman talokohtaisesti.
 12. Vesi-, lämpö- ja sähköjohtovioista on ilmoitettava heti yhtiön toimistoon tai huoltomiehelle.
 13. Yhtiön toimisto on avoinna ma klo 10-17 ja ti-pe 10-15.
  Toimiston puhelinnumero on 050 395 6238. Päivystystä iltaisin ja viikonloppuisin hoitaa Nokian kiinteistöhuolto Oy puh. 050 387 5000. Päivystykseen tulee soittaa vain hätätapauksessa.
 14. Lasten vanhempien tulee huolehtia siitä, että heidän jälkikasvunsa noudattavat järjestyssääntöjä, koska vastuu tapahtuneista rikkomuksista jää vanhemmille.
 15. Noudattakaa säästäväisyyttä kaikessa, mikä aiheuttaa talolle menoja. (Menot vaikuttavat vuokraan).
 16. Edellä olevien sääntöjen lisäksi noudatettakoot mitä yleiset lait, asetukset, järjestyslaki ja vuokrasopimukset sekä yhtiökokouksen päätökset määräävät.

Järjestyssäännöt