Julkaistu

Auton lämmittimen ja lämmitysjohtojen turvallinen käyttö

Auton esilämmityslaitteet ovat näillä pakkasilla monilla käytössä ja hyvä niin.  Moottori käynnistyy huomattavasti paremmin ja sisätilaan saadaan heti lämmintä ilmaa ja ikkunat sulaksi liikkeelle lähdettäessä. Esilämmitetty moottori vähentää merkittävästi ympäristöön leviäviä pakokaasupäästöjä ja kuluu käynnistyksessä vähemmän kuin kylmänä käynnistettäessä.

On tärkää muistaa, että autonlämmitysjohdot tulee turvallisuussyistä aina irrottaa käytön jälkeen pistorasiasta ja pistorasiakotelon kansi on hyvä olla lukittuna. Avoin pistorasiakotelo tai vapaasti roikkuva lämmitysjohto on vaarana esimerkiksi leikkiville lapsille tai kotieläimille, ja lämmitysjohto on altis rikkoutumiselle esimerkikisi lumen luonnon yhteydessä. Avoimena pidettävä kotelo on altis myös ilkivallalle. Lätäkköön tai lumisohjoon joutunut pistokytkin voi myös tehdä ympärillä olevan alueen sähköiseksi.

Mikäli autopaikkasi lämmitystolpan lukitus ei toimi kunnolla tai sinulla ei ole toimivaa avainta, otathan yhteyttä vuokrakotien asiakaspalveluun asiakaspalvelu@nokianvuokrakodit.fi.

Mukavia pakkaspäiviä!